Welbevinden
Met jongeren gaat het goed als zij het leven aankunnen: als zij niet alleen gericht zijn op successen, maar ook kunnen omgaan met tegenslagen. Want dan hebben ze veerkracht. Voor het ontwikkelen van die veerkracht hebben ze thuis, op school en in hun vrije tijd de steun van anderen nodig. Veel dingen gaan vanzelf, maar soms lukt het even niet zo goed. Dan moeten zij over hun ervaringen kunnen praten en hulp kunnen krijgen. Zeker op momenten dat ze door omstandigheden extra kwetsbaar zijn.
Uitgelicht
-
Is het normaal dat ik me rot voel?
Is het normaal dat ik me rot voel?Voor wieJongerenAls jongere doe je de hele tijd nieuwe ervaringen op. Dat is leuk en spannend, maar het kan je ook onzeker maken of rol laten voelen.
-
Omgaan met prestatiedruk
Omgaan met prestatiedrukVoor wieOudersHet leven van jongeren draait steeds meer om het nastreven van perfectie. Ze worstelen met prestatiedruk. Wat kun je als ouder doen?
-
Bijdragen aan het mentaal welbevinden van jongeren
Bijdragen aan het mentaal welbevinden van jongerenVoor wieProfessionalsOm het leven aan te kunnen hebben jongeren voldoende veerkracht nodig. Ze moeten kunnen omgaan met tegenslagen of teleurstellingen.
-
Mentaal welbevinden van de jeugd: lessen uit de coronacrisis
Mentaal welbevinden van de jeugd: lessen uit de coronacrisisDit rapport geeft een overzicht van veertig onderzoeken naar het effect van de coronaperiode op het mentale welbevinden van de jeugd.
Praktische informatie
-
Voor beleidsmakers
Als een jongere geen uitweg meer ziet
Denk je als jongere soms dat je niet meer wilt leven? Ben je bang dat jouw kind zichzelf iets aandoet? Of werk je met een een jongere die misschien denkt aan zelfdoding? Zoek samen naar de juiste hulp. Lees hoe je dat doet