Sommige jongeren voelen zich zo vervelend dat ze weleens aan zelfmoord denken. Dat is schrikken. Ze trekken zich misschien terug en durven er niet over te praten. Het is ook moeilijk om gevoelens en gedachten hierover te delen. Toch helpt dit wel. Ook om daarna samen hulp te zoeken. Hoe ga je als jongere zo'n gesprek aan? Wat kun je als ouder en professional doen? En welke rol spelen gemeenten, scholen en jeugdhulporganisaties?
-
Ik denk soms aan zelfdoding
Ik denk soms aan zelfdodingVoor wieJongerenMisschien denk je soms dat je niet meer wilt leven. Je hoeft je er niet voor te schamen. Wel is het belangrijk dat je hulp zoekt.
-
Wat als mijn kind suïcidale gedachten heeft?
Wat als mijn kind suïcidale gedachten heeft?Voor wieOudersBen je bang dat je kind zichzelf iets gaat aandoen? Praat met je kind en kom erachter wat er is. Jullie kunnen dan samen hulp zoeken.
-
Signalen van suïcidale gedachten herkennen en hulp inschakelen
Signalen van suïcidale gedachten herkennen en hulp inschakelenVoor wieProfessionalsHet is niet zichtbaar dat een jongere aan zelfmoord denkt. Waar let je op als professional? Hoe praat je erover en hoe regel je hulp?
-
De rol van je organisatie bij suïcidepreventie
De rol van je organisatie bij suïcidepreventieVoor wieBeleidsmakersWat kun je in jouw organisatie regelen zodat professionals bij signalen van suïcidegedachten hun werk goed kunnen doen?
-
Cijfers over zelfdoding
Cijfers over zelfdodingVoor wieProfessionalsBeleidsmakersHoeveel kinderen en jongeren hebben zichzelf van het leven beroofd? Op deze pagina maken we onderscheid in verschillende leeftijdsgroepen.