Meta beperkt invloed sociale media op jeugd

Er komen nieuwe maatregelen om de negatieve invloed van Instagram en Facebook op kinderen en jongeren te verminderen. Dat meldt moederbedrijf Meta.

Wanneer gebruikers jonger dan 18 jaar op Facebook of Instagram zoeken naar berichten over bijvoorbeeld zelfbeschadiging krijgen zij binnenkort geen zoekresultaten te zien. In plaats van een lege zoekpagina zien zij dan links naar deskundige bronnen voor hulp. Ook wanneer hun vrienden berichten plaatsen over zelfbeschadiging, suïcide of eetstoornissen zal deze inhoud verborgen zijn.

Als reden voor de nieuwe maatregelen laat Meta weten dat het met zijn apps tieners veilige en passende ervaringen wil bieden. Het bedrijf kreeg eerder kritiek omdat het wist van de gezondheidsrisico's van zijn platforms voor jonge gebruikers, maar veranderingen zou blokkeren uit angst voor financieel verlies. De Europese Unie riep Meta onlangs nog op het matje om de veiligheid voor kinderen op de platformen een hogere prioriteit te geven.

Bron: Meta; De Volkskrant

Meer informatie

Bericht MetaBericht De Volkskrant

Wil je elke week een overzicht van ons nieuws voor en over het jeugdveld? Meld je aan voor onze gratis Nieuwsbrief Jeugd.