Jongerenmanifest: Betrek ons bij beleid

Ontwikkel een nationale jeugdstrategie, maak geen beleid over jongeren zonder hen te betrekken en geef jongeren een gezonde financiële positie. Dat zijn enkele doelen in het Jongerenmanifest van Het Jonge Geluid, opgesteld met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen.

Het Jonge Geluid bestaat uit acht van de grootste jongerenorganisaties in Nederland. De beweging roept met het manifest de politiek op om jongeren te horen en te betrekken om zo hun positie te verbeteren.

Het Jonge Geluid vraagt politici ook om de klimaatcrisis te blijven aanpakken en toekomstgericht natuur- en landbouwbeleid te maken. Ook moet de politiek inzetten op toegankelijk onderwijs van goede kwaliteit en een sterke positie in de samenleving voor mbo-studenten. Zorg daarnaast voor genoeg betaalbare woningen, maak met jongeren een actieplan voor hun mentale gezondheid en investeer in jeugdzorg, aldus de jongerenbeweging.

Het Jonge Geluid is een samenwerkingsverband van de Nationale Jeugdraad (NJR), Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS), FNV Young & United, het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO), de Jonge Klimaatbeweging (JKB), de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB MBO) en CNV Jongeren.

Bron: Het Jonge Geluid

Meer informatie

Website Het Jonge Geluid

Wil je elke week een overzicht van ons nieuws voor en over het jeugdveld? Meld je aan voor onze gratis Nieuwsbrief Jeugd.

Lees ook