39% van jongeren vindt alcohol ongezond

Nederlandse jongeren zijn in vergelijking met volwassenen beter op de hoogte van de schadelijkheid van alcohol. 39 procent van de jongeren denkt bij alcohol aan ongezondheid, tegen 27 procent van de volwassenen. Dat blijkt uit onderzoek van MarketResponse voor het initiatief de Gezonde Generatie.

48 procent van de jongeren vindt alcohol iets voor volwassenen en 30 procent vindt het vies. 73 procent van de ondervraagde jongeren weet dat één glas alcohol per dag drinken ongezond is, tegenover 47 procent van de volwassenen.

Opvallend is dat naarmate jongeren richting de 18 jaar gaan, ze positiever worden over alcohol. Van de 10- en 11-jarigen vindt 13 procent dat alcohol gebruiken gezellig is en bij 16- en 17-jarigen is dat 52 procent.

Van de jongeren van 14 en ouder die wel eens alcohol drinken, denkt 74 procent dat een feestje met alcohol gezelliger is, tegenover 35 procent van de volwassenen. Ook zijn jongeren zich er minder van bewust dat alcohol kan leiden tot vervelende situaties tussen mensen; 47 procent tegenover 61 procent van de volwassenen.

Bron: De Gezonde Generatie

Meer informatie

Bericht De Gezonde Generatie

Wil je elke week een overzicht van ons nieuws voor en over het jeugdveld? Meld je aan voor onze gratis Nieuwsbrief Jeugd.

Lees ook