Sofie Vriends vertrekt naar Haarlem Effect

Sofie Vriends verlaat per 1 januari het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). Zij wordt directeur-bestuurder bij welzijnsorganisatie Haarlem Effect. Daar gaat ze zich onder andere bezighouden met wijkcentra, peuterspeelzalen, speeltuinen, jongerencentra, dagbesteding en sociale activering. 'Dit is een uitgelezen kans om de kennis vanuit het Nederlands Jeugdinstituut in de praktijk te brengen', aldus Vriends.

Vriends kwam op 1 maart 2016 in dienst bij het NJi als programmadirecteur Opvoeden en Opgroeien. Zij zette zich met veel energie en enthousiasme in voor tal van thema's, zoals preventief jeugdbeleid, de kwaliteit van basisvoorzieningen, participatie, vluchtelingenkinderen, armoede en werken in de wijk. Ook maakte ze zich sterk voor de eerste 1000 kritieke dagen van een kind. Als directielid leverde ze een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het NJi als onafhankelijk en betrokken kenniscentrum.

'Met het vertrek van Sofie verliezen we een energieke en gedreven collega', aldus Ans van de Maat, directievoorzitter van het NJi. 'Sofie zette zich met hart en ziel in voor de missie van het Nederlands Jeugdinstituut. Zij weet als geen ander maatschappelijke issues die de ontwikkeling van kinderen en jongeren bedreigen onder de aandacht te brengen en tot acties aan te zetten, binnen en buiten het NJi. Wij zijn Sofie dankbaar voor haar inzet en zullen haar enthousiasme en optimisme missen. Zij is en blijft een gedreven ambassadeur voor en van het NJi. Ik weet zeker dat ze zich bij Haarlem Effect eveneens vol overgave blijft inzetten voor kinderen, jongeren en hun opvoeders.'

Bron: Nederlands Jeugdinstituut

Pers

Ben je journalist? Dan kun je:

  • je vraag stellen via pers@nji.nl
  • bellen met 030 - 23 06 349 (maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur)
  • bellen met 06 - 25 66 07 57 (maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur)