Ruben Brave nieuw lid Raad van toezicht

Ruben Brave is toegetreden tot de Raad van toezicht van het Nederlands Jeugdinstituut.

Ruben Brave is als ondernemer en investeerder actief op het gebied van technologie en communicatie en zet zich in voor diversiteit en inclusie. Hij is tevens oprichter van de Dutch New Narrative Lab Foundation (DNNL), een stichting die ondervertegenwoordigde groepen helpt bij de toegang tot innovatief ondernemerschap. Brave is betrokken bij de ontwikkeling van Europese ondersteuningsprogramma's voor jonge ondernemers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Verder heeft hij bestuurs- en toezichthoudende functies bij onder meer SER Diversiteit in Bedrijf, Internet Society Nederland, en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

De Raad van toezicht houdt toezicht op het beleid, de financiën en de algemene gang van zaken binnen het Nederlands Jeugdinstituut. Ook denkt de Raad van toezicht mee over belangrijke ontwikkelingen in het jeugdveld waar het NJi zich op richt.

Naïma Azough is vanwege het aflopen van haar tweede zittingstermijn teruggetreden uit de Raad van toezicht van het NJi. Naast Brave bestaat de raad nu uit Paul Blokhuis, Rinda den Besten, Judi Mesman en Marjo Septer.

Pers

Ben je journalist? Dan kun je:

  • je vraag stellen via pers@nji.nl
  • bellen met 030 - 23 06 349 (maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur)
  • bellen met 06 - 25 66 07 57 (maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur)