Participatie en ervaringsdeskundigheid in jeugdzorg

NJR, het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), de Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd (BGZJ) en het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie organiseren Listen Up: een week met interactieve online sessies voor professionals, bestuurders, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers.

Verschillende organisaties slaan de handen ineen om jongerenparticipatie een impuls te geven. Ze organiseren van 14 tot en met 18 juni Listen Up: een week vol gratis online sessies rondom het thema jongerenparticipatie en ervaringsdeskundigheid in de jeugdzorg. Professionals en beleidsmakers wisselen kennis uit, gaan met elkaar in gesprek en krijgen de mogelijkheid om professionals en jongeren vragen te stellen over hun visie.

Jongerenparticipatie en ervaringsdeskundigheid

Uit gesprekken met professionals en jongeren blijkt dat de rol van jonge mensen in de verbetering van de jeugdhulp niet altijd groot genoeg is. Dat terwijl jongeren met ervaring in de jeugdhulp als geen ander weten wat er goed gaat én wat er beter moet. Verschillende organisaties, verenigingen en initiatieven uit het veld én jongeren delen deze bevindingen met de deelnemers tijdens Listen Up.

Listen Up

Het evenement is het vervolg van het succesvolle traject VER_diep in 2020. Tijdens VER_diep onderzochten professionals en beleidsmakers samen hoe jongerenparticipatie op een waardevolle manier gewaarborgd kan worden binnen de jeugdhulp. Listen Up zet dit door: de deelnemers wisselen kennis uit en krijgen concrete handvatten en tools om jongerenparticipatie en ervaringsdeskundigheid betekenisvol te maken binnen hun eigen werk.

Save the date

Op 24 mei wordt het volledige programma bekendgemaakt. Het is dan mogelijk om per sessie in te schrijven. U kunt zich nu aanmelden voor een eenmalige herinnering voor de inschrijving.

Pers

Ben je journalist? Dan kun je:

  • je vraag stellen via pers@nji.nl
  • bellen met 030 - 23 06 349 (maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur)
  • bellen met 06 - 25 66 07 57 (maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur)