Huur studentenkamers blijft stijgen

De huurprijzen van studentenkamers zijn ruim vijf procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Vooral buiten de Randstad zijn de prijsstijgingen fors. Dat blijkt uit cijfers van Kamernet over het tweede kwartaal van 2024.

Het afgelopen kwartaal is de gemiddelde huurprijs van een studentenkamer met 5,4 procent omhoog gegaan. In sommige steden buiten de Randstad stegen de huren nog veel meer. Zo ging de gemiddelde huurprijs voor een kamer in Breda met 29,8 procent omhoog, en in Zwolle met 29,2 procent. In Utrecht werden kamers ruim 20 procent duurder. Amsterdam blijft qua huurprijzen de duurste stad van Nederland. Voor een kamer betaal je daar gemiddeld 961 euro per maand.

De afgelopen jaren steeg de gemiddelde huurprijs van een studentenkamer al aanzienlijk. Dat de huren ook in 2024 nog verder stijgen, heeft vooral te maken met het beperkte aanbod aan studentenkamers. Het afgelopen kwartaal waren er ruim 7 procent minder kamers beschikbaar dan een jaar eerder, meldt Kamernet.

Bericht Nu.nl

Wil je elke week een overzicht van ons nieuws voor en over het jeugdveld? Meld je aan voor onze gratis Nieuwsbrief Jeugd.