De Tweede Kamer debatteert op donderdag 28 maart over de gesloten jeugdhulp. De laatste jaren werd steeds duidelijker welke ongewenste gevolgen gesloten jeugdhulp heeft voor jongeren. Het recente rapport over de ZIKOS-afdelingen in de gesloten jeugdhulp heeft dat beeld versterkt. Het Nederlands Jeugdinstituut draagt met kennis bij aan de verbetering die nodig is. Wat weten we over gesloten jeugdhulp en mogelijke alternatieven?
Wat is gesloten jeugdhulp?Welke alternatieven zijn er voor JeugdzorgPlus?Minder vrijheidsbeperkende maatregelen in de gesloten jeugdhulp: waarom en hoe?Jongeren met suïcidaal gedrag helpenInternationale blik op gesloten jeugdhulp
Lees ook
-
'ZIKOS-afdelingen zijn onveilig'
'ZIKOS-afdelingen zijn onveilig'De afdelingen voor intensieve observatie in de gesloten jeugdzorg zijn niet veilig voor jongeren, aldus een rapport.
-
Minder vrijheidsbeperking in JeugdzorgPlus
Minder vrijheidsbeperking in JeugdzorgPlusJeugdzorgPlus-instellingen gebruiken steeds minder vrijheidsbeperkende maatregelen. Dat constateert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.
-
'Regie nodig bij omvormen JeugdzorgPlus'
'Regie nodig bij omvormen JeugdzorgPlus'Het ministerie van VWS en de VNG moeten snel de regie nemen bij de ombouw van JeugdzorgPlus, zegt de inspectie.
-
'Geen gesloten jeugdhulp meer in 2030'
'Geen gesloten jeugdhulp meer in 2030'Alle instellingen voor gesloten jeugdhulp werken in 2025 kleinschalig en bewegen naar nul gesloten plaatsingen in 2030.
Nieuwsbrief Jeugd
Wil je elke week een overzicht van ons nieuws voor en over het jeugdveld? Meld je aan voor onze gratis Nieuwsbrief Jeugd.
Pers
Ben je journalist? Dan kun je:
- je vraag stellen via pers@nji.nl
- bellen met 030 - 23 06 349 (maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur)
- bellen met 06 - 25 66 07 57 (maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur)