Nieuw online platform ondersteunt pleegouders

Het nieuwe platform Pleegzorg.nl biedt ondersteuning aan pleegouders. Op de website kunnen pleegouders terecht voor relevante informatie, trainingen en cursussen op maat, en praktische tips over de zorg aan hun pleegkind. Ook is er ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere pleegouders.

Uit verschillende onderzoeken bleek dat het ondersteuningsaanbod aan pleegouders niet optimaal was. Het gratis online platform Pleegzorg.nl moet daar verandering in brengen. Pleegouders kunnen op het platform actuele en betrouwbare informatie vinden. Ook kunnen ze contact zoeken met andere pleegouders om ervaringen, tips of ideeën uit te wisselen. Het platform is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de pleegzorgsector.

Harmke Bergenhenegouwen van het Nederlands Jeugdinstituut was aanwezig bij de lancering van Pleegzorg.nl. Ze is erg blij met de komst van het platform. 'Het is mooi dat pleegouders straks op één plek terecht kunnen voor betrouwbare informatie. Pleegzorg.nl is ook een plek waar pleegouders elkaar kunnen ontmoeten om kennis en ervaringen uit te wisselen. Op die manier kunnen pleegouders elkaar helpen en ondersteunen. Ik hoop dat het platform gaat zorgen voor een levendige community van pleegouders.'

Pleegzorg.nl is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Jeugdzorg Nederland.

Bron: Pleegzorg.nl; Nederlands Jeugdinstituut