• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Over het Nederlands Jeugdinstituut

Wat we doen

Ieder kind in Nederland groeit veilig en gezond op en krijgt de ondersteuning die het nodig heeft, thuis of op school. Dát is waar het Nederlands Jeugdinstituut voor gaat. We doen dat door kennis, advies en praktische hulpmiddelen aan te bieden op basis van de laatste inzichten. Daarmee voeden we overheden, (onderwijs)instellingen en professionals die zich met jeugd- en opvoedingsvraagstukken bezighouden.

Samen mét de sector

Wij werken niet alleen voor, maar veelal samen mét de sector; van gemeenten en zorgorganisaties, tot onderwijs en landelijke koepelorganisaties. Het NJi is een kennisnetwerkorganisatie. Ons netwerk bestaat uit landelijke en lokale overheden, agentschappen, branche- en beroepsorganisaties, instellingen, fondsen en andere kennisorganisaties.

Non-profit instelling met een publiek profiel

Onze omzet bestaat deels uit subsidies van overheden en fondsen. Veel van onze kennis kunt u daarom kosteloos of tegen geringe vergoeding gebruiken; onze uitgebreide website met themapagina’s en databanken, bijeenkomsten en lezingen en een uitgebreid aanbod van publicaties.

Het NJi biedt u ook advies op maat, projectbegeleiding, trainingen, of hele specifieke kennis als lokale cijfers en gegevens. Dergelijke maatwerktrajecten voeren wij op betaalde basis uit.

Wat we ook doen, ons uitgangspunt is dat onze activiteiten het maatschappelijk belang dienen en kinderen in Nederland er iets aan hebben.

Kernthema’s

De onderwerpen waar wij ons mee bezig houden:

  • transformatie van het jeugdstelsel (decentralisatie zorg)
  • de normale ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren
  • opvoedings- en opgroeiproblemen
  • effectieve werkwijzen, programma's en instrumenten
  • professionalisering van de jeugdhulp, het (passend) onderwijs en jeugdbescherming
  • samenwerking tussen jeugdhulp en (passend) onderwijs en het verbeteren van de samenwerking.

Meer weten over wat we doen? Lees:

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.