Over het Nederlands Jeugdinstituut

Privacyverklaring

In deze privacy- en cookieverklaring leest u hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens en welke cookies wij op onze website gebruiken.

Als u vragen of opmerkingen heeft over onze privacy- en cookieverklaring dan kunt u contact met ons opnemen. Dit kan per telefoon: (030) 230 63 44, per e-mail: privacy@nji.nl, of per post: Postbus 19221, 3501 DE Utrecht.

Persoonsgegevens en verwerking

Het NJi vindt het belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens. Daarom verwerkt het NJi uw persoonsgegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Wat zijn persoonsgegevens?

Een persoonsgegeven is een gegeven waarmee iemand kan worden herkend. Persoonsgegevens zijn bijvoorbeeld: uw naam, geboortedatum of telefoonnummer.

Wat zijn bijzondere persoonsgegevens?

Bijzondere persoonsgegevens zijn gegevens die gevoeliger kunnen zijn dan ‘gewone’ persoonsgegevens. Dit zijn bijvoorbeeld gegevens over iemands gezondheid, strafrechtelijke gegevens of politieke voorkeur.

Wat houdt de verwerking van persoonsgegevens in?

Alles wat een organisatie met persoonsgegevens kan doen - zoals het verzamelen, doorgeven of vernietigen van persoonsgegevens - zijn verwerkingen.

Doeleinden van gegevensverwerking

Het NJi gebruikt uw persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor u deze gegevens aan ons heeft gegeven. Hieronder staan de soorten doelen waarvoor wij persoonsgegevens verwerken.

Nieuwsbrief

Op onze website kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief door uw e-mailadres achter te laten. U geeft hiermee toestemming voor het ontvangen van e-mails van ons. Na aanmelding ontvangt u van ons regelmatig een e-mail met informatie over actualiteiten uit het jeugdveld en van het NJi. Onderaan de nieuwsbrief staat een link waarmee u zich altijd weer kunt afmelden voor de nieuwsbrief.

Contact via e-mail of per post

U kunt ons per e-mail of per post een vraag stellen. De gegevens die u ons stuurt gebruiken wij om uw vraag te beantwoorden.

Uitvoering van onze diensten

Wij verwerken uw persoonsgegevens voor het uitvoeren van onze diensten. Zoals voor het toesturen van brochures, bij het inschrijven voor evenementen of het volgen van een training. Afhankelijk van de dienst die wij verlenen verwerken wij de volgende persoonsgegevens van u: naam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres en de daarbij behorende correspondentie. Deze persoonsgegevens gebruiken wij omdat deze noodzakelijk zijn om onze dienst aan u te kunnen verlenen.

Wanneer niet alle persoonsgegevens die door ons worden gevraagd van u worden verkregen, kan dit ertoe leiden dat wij onze diensten niet aan u kunnen verlenen of niet optimaal aan u kunnen verlenen.

Bewaartermijn

Wij bewaren uw persoonsgegevens niet langer dan nodig is voor het doel waarvoor u ze heeft achtergelaten. Daarna worden de gegevens vernietigd of volledig geanonimiseerd.

Uw rechten

Op grond van de AVG heeft u verschillende rechten. Deze staan hieronder genoemd. U kunt ons verzoeken om uw rechten uit te laten voeren per e-mail of per post. Het NJi kan uw verzoek alleen weigeren als wij hiervoor een gerechtvaardigd belang hebben, of indien het uitvoeren van uw verzoek niet mogelijk is op basis van een wettelijke grondslag. Uw rechten zijn:

  • Recht om uw persoonsgegevens in te zien;
  • Recht om uw persoonsgegevens te wijzigen indien deze fouten bevatten;
  • Recht om op te vragen wat wij met uw persoonsgegevens doen;
  • Recht om uw persoonsgegevens te laten verwijderen;
  • Recht op dataportabiliteit (dit is het recht om uw persoonsgegevens van ons te ontvangen en/ of door te laten sturen naar derden);
  • Intrekken van toestemming;
  • Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik van uw persoonsgegevens.

Zorg ervoor dat u duidelijk aangeeft wie u bent, zodat wij er zeker van zijn dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen. Zo nodig nemen wij contact met u op voordat we overgaan tot uw verzoek en kunnen wij aanvullende informatie van u vragen om uw identiteit vast te stellen.

Indien u een kopie van uw identiteitsbewijs moet toesturen, maakt u dan de volgende gegevens zwart: uw pasfoto, uw MRZ (machine readable zone, dit is de strook met nummers onderaan het paspoort), uw paspoortnummer en uw Burgerservicenummer (BSN). Dit is ter bescherming van uw privacy.

Wij reageren zo snel mogelijk op uw verzoek maar uiterlijk binnen vier weken.

Doorgifte en verkrijging

Wij geven of verkopen uw persoonsgegevens niet aan derden, zoals andere bedrijven of organisaties, tenzij dit nodig is voor de uitvoering van onze dienstverlening, of als dit noodzakelijk is op grond van de wet.

De bedrijven waarvan het noodzakelijk kan zijn om gegevens aan te verstrekken zijn onder andere externe trainers, congresbureaus en Buro Extern.

Wanneer persoonsgegevens van derden worden verkregen, dan gaat het NJi hier net zo zorgvuldig mee om als wanneer zij zelf deze gegevens zou hebben verkregen.

Beveiliging

Het NJi neemt passende beveiligingsmaatregelen om uw gegevens te beschermen tegen onder meer verlies, diefstal en misbruik. Hiervoor hebben wij technische en organisatorische maatregelen genomen. Waaronder toegangscontrole voor systemen en een https-certificaat zodat het dataverkeer via de website versleuteld is etc.

Klachten

Indien u een vraag of klacht heeft met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook heeft u op grond van de AVG de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen de verwerking van uw persoonsgegevens. Neemt u in dat geval contact op met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Aansprakelijkheid

Mochten, ondanks inspanning ter voorkoming hiervan door het NJi, uw persoonsgegevens kwijtraken, onrechtmatig worden verwerkt, etc. waardoor u mogelijk enige schade lijdt, dan sluiten wij bij deze aansprakelijkheid voor elke schade uit, tenzij de schade het gevolg is van opzet of aan opzet grenzende roekeloosheid aan de kant van het NJi.

Cookieverklaring

Wat zijn cookies?

Het NJi maakt op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een klein informatiebestandje dat met pagina’s van een website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw apparatuur zoals uw computer, tablet of mobiele telefoon wordt opgeslagen of uitgelezen.

De eerste keer dat u onze website bezoekt verschijnt een melding dat wij cookies gebruiken. U kunt aangeven welke cookies u van ons toestaat. Als u onze website blijft gebruiken dan gaan wij ervan uit dat u geen bezwaar heeft tegen onze cookies.

In- en uitschakelen van cookies Indien u geen cookies wilt ontvangen kunt u de instellingen van uw browser aanpassen en het plaatsen van cookies volledig blokkeren. Wel kan het zo zijn dat bepaalde delen van deze website dan niet meer (goed) werken of trager zijn. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kunt u vinden in de Help-functie van uw browser en via onderstaande links:

Functionele cookies

Wij maken gebruik van functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website te kunnen gebruiken. Zoals voor het zoeken van informatie op onze website.

Google Analytics

Daarnaast verzamelen wij anonieme gegevens via Google Analytics. Dit geeft ons informatie over het gebruik van onze website. Hiermee kunnen wij bijvoorbeeld zien hoeveel bezoekers een bepaalde pagina op onze website bekijken. De grondslag voor verwerking via Google Analytics is ons gerechtvaardigd belang. De informatie wordt met uw IP-adres verzonden naar Google en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Meer informatie over Google Analytics leest u in het privacy beleid van Google.

Social media

Op deze website zijn buttons geplaatst waarmee pagina’s kunnen worden gedeeld op onder meer de volgende social media: Facebook, Twitter en LinkedIn. Wij verwijzen u naar de privacy- en cookieverklaringen van deze social media om te lezen hoe deze partijen met uw persoonsgegevens omgaan en welke cookies zij plaatsen. Deze voorwaarden kunnen sterk afwijken van de privacy- en cookieverklaring van het NJi.

Bewaartermijnen en verwijderen van cookiesVeel cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Na afloop hiervan verlopen de cookies automatisch. U kunt voor het verlopen van deze datum cookies ook zelf verwijderen. Meer informatie vindt u in de handleiding van uw browser.

Wijzigingen

Het NJi kan haar privacy- en cookieverklaring op elk moment wijzigen.

Geschillen

Op deze privacy- en cookieverklaring is het Nederlands recht van toepassing. In het geval dat een geschil ontstaat dat verband houdt met deze privacy- en cookieverklaring zullen wij proberen dit eerst onderling op te lossen. Indien dit niet lukt wordt dit geschil voorgelegd aan de rechtbank in Utrecht.

Indien door de bevoegde rechter een gedeelte van deze privacy- en cookieverklaring wordt vernietigd, dan blijft de rest van deze privacy- en cookieverklaring geldig. Het vernietigde gedeelte wordt vervangen door een bepaling die overeenkomt met de vernietigde bepaling. De privacy- en cookieverklaring is voor het laatst gewijzigd op 12 april 2019.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Sluit mededeling over cookies