• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Over het Nederlands Jeugdinstituut

Drs. Kees Bakker

Foto Kees  Bakker
Functie:
  • adviseur
  • (030) 230 63 58
  • k.bakker@nji.nl

Expertise

opvoedingsvraagstukken, jeugdbeleid en praktijkontwikkeling, jeugdwelzijn en opvoedingsondersteuning, effectiviteit, professionaliteit


Als adviseur van het Nederlands Jeugdinstituut voert Kees Bakker de opdracht uit om te reflecteren op vijftig jaar 'Kennis-Praktijk Jeugd'. Daarnaast levert hij een bijdrage aan de ontwikkeling van een (post)master sociale agologie/veranderkunde jeugdsector. Deze opdracht voert Kees Bakker uit in samenwerking met universiteiten en hogescholen.

Kees Bakker was vanaf het ontstaan in 2007 tot augustus 2017 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Nederlands Jeugdinstituut. Hiervoor vervulde hij diverse functies bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW) en de Universiteit van Utrecht, Pedagogiek en Sociale Wetenschappen. Hij heeft brede kennis van de jeugdsector en opvoedingsvraagstukken.

Blogs

Publicaties

Overige publicaties

Anker, A, K. Bakker, J. Boster en M. Glas (1994), 'Moeilijke Jeugd: naar een samenhangend aanbod van welzijn voor jongeren met meervoudige problemen. Utrecht: SWP

Bakker, K., T. ter Bogt en M. de Waal (1993), 'Opgroeien in Nederland'. Uitgeverij Tijdstroom

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.