• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Van jeugd naar volwassenheid

Dit dossier biedt gemeenten en professionals informatie en tips om jongeren in een kwetsbare positie te begeleiden naar zelfstandigheid. Voor veel van deze jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar is de weg naar zelfstandigheid vol hobbels en kuilen. Voor hen gaan sommige dingen, zoals leren, werken en zelfstandig wonen namelijk niet altijd vanzelf. Maar de werkwijze van organisaties en wetten en systemen sluiten niet altijd aan bij de alledaagse werkelijkheid van deze jongvolwassenen.

Magazine Jongvolwassenentop

De Jongvolwassenentop is een landelijke bijeenkomst waar bestuurders uit het onderwijs, de zorg, gemeenten, het Rijk en werkgevers- en werknemersorganisaties in gesprek gaan. Met elkaar en jongeren. In dit magazine vindt u een impressie van de top.

Toolkit 16-27

De Toolkit 16-27 biedt gemeenten en professionals informatie, tips en inspirerende voorbeelden om jongvolwassenen van 16 tot 27 jaar in een kwetsbare positie te begeleiden naar participatie en zelfredzaamheid.

Verlengde Pleegzorg; ook in uw gemeente?!

Save the date

Hoe realiseert u verlengde pleegzorg in uw gemeente? Op dinsdag 17 april vindt de bijeenkomst ‘Verlengde Pleegzorg; ook in uw gemeente?!’ plaats in Utrecht. Meer info volgt binnenkort.

Vragen?

Bas Wijnen is contactpersoon.

Foto Bas  Wijnen

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.