• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Ouderschap en opvoeden

Ouders en baby

Dit dossier bevat informatie en advies over hoe u ouders goed kunt begeleiden bij het ouderschap en de opvoeding. Bent u wijkprofessional, jeugdverpleegkundige of werkt u bij een lokaal team, jeugdteam of bij een centrum voor Jeugd & Gezin? Lees dit dossier en verrijk uw kennis.

Voor een optimale ontwikkeling van kinderen zijn goede opvoedvaardigheden heel belangrijk. Maar ook goed partnerschap, balans tussen werk en gezin, een gezonde leefstijl en mediawijsheid zijn van groot belang. Ouders en andere opvoeders hebben hier veel vragen over.

Dat vraagt veel van professionals: een brede kijk, kennis over veel onderwerpen, creativiteit en ondernemerschap. Ook de wil om te blijven leren voor, van en met gezinnen. Dit dossier helpt u op weg.  

Advies voor professionals in het jeugddomein

Wilt u meer advies over hoe u ouders met vragen over de opvoeding goed kunt ondersteunen. Of zoekt u contact met andere gemeenten, organisaties of beroepskrachten over het vormgeven van het aanbod rond ouderschap en opvoeden in het licht van de transformatie?

 

Feedback geven

Dit dossier is in ontwikkeling voor en met professionals. Heeft u vragen, tips, mis je bepaalde informatie of thema’s of heb je mooie en inspirerende praktijkvoorbeelden? Neem dan contact op met:

NJi Summerschool over werken in de wijk

31 augustus 2017

De Summerschool van het Nederlands Jeugdinstituut geeft tijdens de zomer een aantal workshops voor professionals in buurt- of wijkteams over actuele thema’s rondom werken in de wijk, zoals aansluiten op basisvoorzieningen, ruimte voor de professional en leren veranderen in je werk.

Leer en reflecteer wanneer de zon schijnt (of als het regent): schrijf je nu in voor een workshop of een hele dag op 31 augustus: www.nji.nl/summerschool

Vragen?

Esther van Beekhoven is contactpersoon.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.