• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Voortijdig schoolverlaten en verzuim

Voortijdige schoolverlaters zijn jongeren die van school gaan zonder een diploma dat hen voldoende kansen biedt op de arbeidsmarkt. Verschillende factoren vergroten de kans dat jongeren voortijdig de school verlaten. Veel spijbelen is daar een van. Schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten hebben dus met elkaar te maken, maar zijn niet hetzelfde. In dit dossier komen aspecten van beide onderwerpen aan bod.

Hoe verbinden professionals onderwijs met jeugdhulp?

Het Samenwerkingsverband Helmond-Peelland VO, de Gemeente Helmond en het Nederlands Jeugdinstituut organiseerden de conferentie 'Samen maken we het verschil voor onze jeugd'.

Dit digitale magazine geeft een sfeerimpressie van deze conferentie.

Opstaan voor thuiszitters: samenwerken werkt best

 

Samenwerken, niet wachten op een ander en altijd kijken naar wat een kind nodig heeft. Dat zijn drie conclusies van het webinar van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) Opstaan voor Thuiszitters! van 3 november. Ook werd de rol van het onderwijs bij thuiszitters besproken.

Wat werkt?

Hoe kan verzuim en voortijdig schoolverlaten voorkomen worden? Mentorinterventies, gedragstherapie en positieve beloningen helpen. Lees meer wat werkt.

Toolbox thuiszitters

Lees alles over het voorkomen van thuiszitten via de handige toolbox met alle documenten bij elkaar.

Vragen?

Rally Wagemans is contactpersoon.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.