• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Transformatie jeugdhulp

Dit dossier biedt onder meer praktische informatie over de inkoop van jeugdhulp. Gemeenten, zorgaanbieders en onderwijs zijn samen verantwoordelijk voor jeugdhulp. Dat betekent dat zij gezamenlijk moeten zorgen dat kinderen en jongeren zich veilig en gezond kunnen ontwikkelen: thuis, op school en in de wijk. Het Nederlands Jeugdinstituut werkt samen met hen aan deze vernieuwing.

Het Kwaliteitskompas

Zicht én grip op transformatiedoelen

Hoe kunt u als gemeente alle onderdelen van het stelsel versterken, van de pedagogische basisvoorzieningen tot speciale scholen? Het Kwaliteitskompas helpt om in zes stappen zicht én grip te krijgen op de realisatie van transformatiedoelen.

Leiding geven aan transformatie

Voor een effectief, integraal jeugdbeleid moeten ambtenaren en professionals uit de jeugdhulp samenwerken met hun collega’s van participatie, veiligheid, onderwijs, welzijn en gezondheid. Daarvoor heb je ook zeker transformationele leiders nodig die het belang van jeugdigen vooropstellen, met visie, overtuiging en engagement allianties aangaan, bereid zijn hun eigen organisaties te veranderen en de ruimte voor elkaar én tussen de regels.

Vragen?

Marloes Driedonks is contactpersoon.

Foto Marloes  Driedonks

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.