• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Mediaopvoeding

In dit dossier kunt u als professional actuele informatie vinden over mediaopvoeding en hoe u ouders kunt helpen bij het opvoeden met media.

Televisie, internet en andere media spelen een steeds grotere rol in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Media kunnen het leren ondersteunen, maar ook risico’s met zich meebrengen. Begeleiding door ouders of verzorgers is daarom van groot belang, zodat kinderen leren bewust om te gaan met de media. Bekijk de video.

De toolbox mediaopvoeding voor opvoedprofessionals 

Met de toolbox mediaopvoeding kunt u ouders helpen die vragen hebben over het mediagebruik van hun kinderen. Ouders hebben veel vragen over media zoals 'Met wie heeft mijn kind contact via social media?'

Onbeperkt internet

Inspiratieboekje

Hebben ouders nog wel invloed op wat kinderen en jongeren online doen? Is dat überhaupt nodig? Hoe zit dat nou precies met sexting en wat moet je als ouder vinden van al die beeldschermen die aan staan tijdens het huiswerk? Op deze en heel veel andere vragen, geven ouders zelf antwoord in het inspiratieboekje Onbeperkt internet.

Inspiratieboekje Onbeperkt internet 
Van de Family Factory in samenwerking met het Nederlands Jeugdinstituut, Stichting Opvoeden en Mediawijzer.net.

Vragen?

Peter Nikken is contactpersoon.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.