• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Effectieve jeugdhulp

Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdhulp is een van de drijfveren achter de Jeugdwet. Effectiviteit is een essentieel onderdeel van die kwaliteit. Effectieve jeugdhulp is hulp die ertoe leidt dat kinderen en jongeren zich zo goed mogelijk ontwikkelen, dat opvoeders beschikken over voldoende opvoedingsvaardigheden en dat opgroei- en opvoedproblemen afnemen. Daarvoor is het nodig dat kennis over wat werkzaam is in de praktijk wordt toegepast.

Effectief inkopen

In een blog op Kennisnet Jeugd formuleert Wim Gorissen vier vragen die gemeenten kunnen stellen bij de inkoop van jeugdhulp. Door die vragen krijgen zij de informatie die ze nodig hebben om goede keuzes te maken, én stimuleren ze jeugdhulpaanbieders en wijkteamorganisaties om hun kwaliteit van hun zorg te verbeteren.

55 Vragen over effectiviteit

De belangstelling voor de effectiviteit van de jeugdhulp neemt toe. De publicatie '55 Vragen over effectiviteit' geeft antwoord op veelgestelde vragen, zoals 'In welke mate bepaalt de interventie en resultaat?', 'Wat is een effectieve professional?' en 'Wat voor onderzoek is nodig voor bewezen effectiviteit?'

Vragen?

Germie van den Berg is contactpersoon.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.