• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Agenda

Themamiddag: werken met vrijwilligers in de jeugdbescherming

8 mei 2017 - Themabijeenkomst


Tijd:

Van 13:00 tot 17:00

Locatie:

Vredenburg19, Vredenburg 19 te Utrecht

Ik meld me aan

Het Nederlands Jeugdinstituut nodigt u graag uit voor de themamiddag “Werken met vrijwilligers in de jeugdbescherming: een goed idee?” op 8 mei aanstaande. Op deze dag gaan we met elkaar in discussie over hoe je burgers een rol kunt bieden in de jeugdbescherming en welke best practices er al zijn.

De themamiddag vindt plaats op 8 mei van 13 uur tot 17 uur in zalencentrum Vredenburg 19 te Utrecht. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut in samenwerking met de Swing-projecten Burgervoogd en Burgerkracht, Youké, partners van De Zwerm en Humanitas. U bent van harte welkom. Aanmelden kan hier.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 inloop
13.30 Welkom en toelichting op het programma
13.45 eerste workshopronde
14.45 tweede workshopronde
15.45 plenair debat volgens het concept van de Zwermtafel waarbij betrokkenen en deskundigen spraakmakende thema’s aansnijden en discussiëren over de rol die burgers kunnen spelen in het terugdringen van het aantal OTS-en.

U kunt twee workshops volgen, daarbij heeft u de keuze uit:

  1. Burgerkracht. Dit project van de gemeente Borssele en Intervence jeugdbescherming schakelt burgers in bij de aanpak van (overlast gevende) jeugdbeschermingsgezinnen in een kleine dorpsgemeenschap.
  2. Burgervoogd. Dit project zoekt en begeleidt burgers die zich voor langere tijd aan een kind willen verbinden en op termijn ook bereid zijn om formeel gezag te gaan dragen.
  3. JIM: Jouw Ingebrachte Mentor. Dit project van Youké zoekt en vindt personen uit de directe omgeving van het kind of gezin, om hen te begeleiden bij de oplossing van hun problemen en/of uithuisplaatsing te voorkomen of te bekorten.
  4. Humanitas, presenteerde op 23 maart goede resultaten van hun aanbod Jeugdsupport en Wel Thuis en ontwikkelt nu een werkwijze om jongeren die uithuisgeplaatst zijn te begeleiden bij de contacten met hun ouders.

Wilt u deze themamiddag bijwonen? Dan kunt u zich hier aanmelden. Er is plaats voor 100 personen. Acceptatie geschied op volgorde van aanmelding.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.