• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Agenda

Effectief Jongerenwerk - Winst voor de gemeente

11 september 2017 - conferentie


Tijd:

09.30 - 16.30 uur

Locatie:

Raadzaal, bestuurscentrum van 's-Hertogenbosch
Achter het Stadhuis 5-7

Kosten:

Deelname € 60,- per persoon

Ik meld me aan

Kan jongerenwerk jonge mensen ondersteunen op weg naar hun zelfstandigheid en volwassenheid? Stimuleert jongerenwerk de ontwikkeling van jongeren en voorkomt het problemen? De stelling is dat effectief jongerenwerk leidt tot minder inzet van (jeugd)zorg, tot betere onderwijsresultaten én minder jeugdcriminaliteit. Dat is het onderwerp van de conferentie Effectief Jongerenwerk - Winst voor de gemeente. Deze bijeenkomst is de tweede landelijke bijeenkomst over jongerenwerk dit jaar. Op 25 april 2017 vond in Amsterdam de eerste conferentie over de kracht van het jongerenwerk plaats. Daar waren 250 jongerenwerkers aanwezig. Nu worden beleidsmakers en bestuurders vooral uitgenodigd. Het ministerie van VWS is co-financier van beide conferenties.

Het programma

De conferentie begint om 10.00 uur in de Raadzaal. In de ochtend verzorgen Paul Kagie (wethouder gemeente Den Bosch), Gon Mevis (bestuurder/directeur van ContourdeTwern, Tilburg) en Leen Verbeek (Commissaris van de Koning Flevoland) inspirerende presentaties. Na de lunch kunt u aan een werkbezoek op locatie deelnemen óf aan workshops.

Workshops en werkbezoek:

1. Ontwikkeling van jongeren centraal
2. Jongerenwerk en veiligheid in de wijk
3. Relatie scholen en jongerenwerk
4. Jongerenwerk en voorkomen van trajecten in de hulpverlening
5. Kwetsbare jongeren en arbeidsmarkt
6. Werkbezoek op locatie

De inhoud van de workshops en de locaties van het werkbezoek kunt u hier vinden.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 4 september. Als u zich hebt aangemeld is teruggave van het inschrijfgeld niet mogelijk. U kunt zich wel laten vervangen door een collega. Begin september ontvangt u de deelnemerslijst en een routebeschrijving.

Voor wie

Bestuurders en beleidsmakers van gemeenten uit het sociale domein (jeugd, onderwijs, jeugdzorg, WMO, veiligheid e.d.) en managers jongerenwerk en jeugdwelzijn.

Vragen?

Over de inhoud van het programma neemt u contact op met Hans Migchielsen of Henny Wibbelink van de gemeente Den Bosch. Met vragen over de organisatie van de conferentie neemt u contact op met Fatima Kheinette.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.