• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Agenda

Een stabiel thuis

27 november 2017 - Studiemiddag


Tijd:

13.00 - 17.30 uur

Locatie:

Bartholomeus Gasthuis
Lange Smeestraat 40
3511 PZ Utrecht

Kosten:

Gratis
Als u zich aanmeldt maar niet komt, wordt er 50 euro in rekening gebracht. U kunt een vervanger sturen.

Ik meld me aan

Een stabiel thuis, over het terugdringen van breakdown in pleegzorg

Continuïteit en voorspelbaarheid zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het gebeurt nog vaak dat pleegkinderen een voortijdige beëindiging van een plaatsing - een breakdown - meemaken en moeten verhuizen.

In het land zijn allerlei initiatieven en ontwikkelingen, van pleegouders, professionals en beleidsmakers, om breakdowns terug te dringen. Tijdens de miniconferentie worden ideeën uitgewisseld en goede praktijkvoorbeelden gedeeld, om zo elkaar te inspireren.

Doel van de middag

Het doel van de miniconferentie is het uitwisselen van goede praktijkvoorbeelden in de pleegzorg voor het terugdringen van breakdown.

Voor wie

De miniconferentie is bedoeld voor gedragswetenschappers, staf- en beleidsmedewerkers, managers van pleegzorgaanbieders, gemeenten en wijkteamprofessionals.

Programma

13.00 - Ontvangst
13.30 - Welkom door dagvoorzitter Jeroen den Tex (directeur Kinderpostzegels)
13.35 - Versterken van pleegouders: een verhaal uit onderzoek en praktijk door Carolien Konijn en Ellen Schulze (Spirit)
14.05 - Uitleg Open Space Informatiemarkt en elevator pitches sessieleiders
14.35 - Open Space Informatiemarkt - ronde 1
15.00 - Pauze
15.20 - Open Space Informatiemarkt - ronde 2
15.45 - Open Space Informatiemarkt - ronde 3
16.10 - Breakdown in Nederland en Vlaanderen: prevalentie en geassocieerde factoren door Frank Van Holen (directeur hulpverleningsbeleid Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel)
16.40 - Reflectie op de middag; wat neemt u mee naar huis?
16.55 - Afsluiting door de dagvoorzitter
17.00 - Borrel
17.30 - Einde

Oproep voor bijdragen

Om deze miniconferentie tot een succes te maken, zijn wij op zoek naar inspirerende bijdragen voor de Open Space Informatiemarkt. De informatiemarkt heeft als doel om goede praktijkvoorbeelden voor het terugdringen van breakdown uit te wisselen om andere organisaties te informeren en inspireren. Waar bent u trots op binnen uw organisatie?
Is er binnen uw organisatie een goed voorbeeld dat u graag zou willen voorleggen aan de deelnemers aan de miniconferentie? Meld uw sessie voor de informatiemarkt dan uiterlijk maandag 30 oktober aan door het aanmeldformulier in te vullen.
Nog vragen? Lees de toelichting op het aanmeldformulier of neem contact op met Mariska de Baat, m.debaat@nji.nl, 030 - 23 06 556.

Aanmelden

Deelname aan de miniconferentie is gratis. U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Het maximum aantal deelnemers is 60. Wees er snel bij, want VOL = VOL!
Als u zich wel aanmeldt maar niet komt, wordt er 50 euro in rekening gebracht. U kunt natuurlijk ook een vervanger sturen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de miniconferentie? Neem dan contact op met Mariska de Baat van het Nederlands Jeugdinstituut,  m.debaat@nji.nl, 030 - 23 06 556.

Initiatiefnemers

Stichting Kinderpostzegels Nederland zet zich er door middel van haar pleegzorgprogramma voor in dat kinderen en jongeren die tijdelijk of voor langere tijd niet thuis kunnen wonen liefdevol worden opgevangen in een gezinssituatie, zodat zij zich gezond kunnen ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen. Kinderpostzegels steunt wereldwijd projecten waarin veiligheid en ontwikkeling van kwetsbare kinderen centraal staan.

Het Nederlands Jeugdinstituut werkt zowel voor uitvoerend werkers, directie en staf van instellingen in de sector jeugd, opvoeding en onderwijs als voor gemeenten. Het NJi maakt kennis beschikbaar voor de praktijk, maar verwerkt ook kennisvragen vanuit de praktijk. Op die manier wordt een kenniscyclus georganiseerd, die de jeugdsector helpt de kwaliteit en effectiviteit van de dienstverlening te verbeteren.

 

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.