• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws van het NJi

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van onze activiteiten en producten en het laatste nieuws over de jeugdsector? Neemt u dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

Troonrede Koningin van de Jeugd: 'Betrek jongeren'

Vooruitlopend op Prinsjesdag lieten jongeren hun stem horen. Zij deden dat via de 14-jarige Chris Heidstra, die op initiatief van UNICEF dit jaar Nederlandse jongeren vertegenwoordigde als Koningin van de Jeugd. Op 14 september, tijdens Kleine Prinsjesdag, las zij in de Ridderzaal haar zelfgeschreven troonrede voor.

Lancering actieprogramma Kansrijke Start

Met het landelijk actieprogramma Kansrijke Start zet VWS in op een goede start voor ieder kind. Minister Hugo de Jonge van VWS en de Tilburgse wethouder Jeugd Marcelle Hendrickx presenteerden het programma woensdag 12 september in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

Start nieuwe coalitie Onderwijs, Zorg en Jeugd

Achttien landelijke branche- en ouderorganisaties hebben de coalitie Onderwijs, Zorg en Jeugd opgericht. Gezamenlijk maken zij zich hard voor een betere aansluiting tussen de drie domeinen. Ook het Nederlands Jeugdinstituut neemt deel aan de coalitie.

Kansrijke aanpak overgewicht

De Vrije Universiteit en het Nederlands Jeugdinstituut hebben in 2017 voor gemeente Amsterdam onderzoek gedaan naar de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht (AAGG). De onderzoekers kwamen tot zeven werkzame elementen die in samenhang lijken bij te dragen aan een dalende trend van het aantal kinderen met overgewicht en obesitas.

Youth Wiki: sociale inclusie van jongeren in Europa

Zweden heeft een strategie ontwikkeld om de sociale inclusie te bevorderen van kwetsbare jongeren die niet werken of studeren. In de Youth Wiki delen 27 landen deze en andere strategieën, met als doel de Europese samenwerking op de 8 actiegebieden van de Europese Jeugdstrategie 2010-2018 te stimuleren.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.