• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws uit de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neem dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

Sociale media middel om seksualiteit te verkennen

Jongeren spelen op verschillende manieren in op de kansen en uitdagingen die sociale media bieden voor hun seksuele activiteiten. Dit blijkt uit het proefschrift van Marijke Naezer die op 4 oktober promoveert.

Gemeenten teleurgesteld in budget sociaal domein

Gemeenten hebben teleurgesteld gereageerd op de rijksbegroting voor 2019 die het kabinet op Prinsjesdag presenteerde, omdat er voor hen geen extra geld voor het sociaal domein is gereserveerd. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

'Kies meteen de juiste zorg bij uithuisplaatsing'

Een kind moet meteen intensieve 24-uurshulp krijgen als de problematiek daarom vraagt. Dat adviseert Harmke Leloux op grond van het onderzoek waarop zij op 26 september promoveert aan de Universiteit Leiden.

Kabinet investeert in zorg en onderwijs

In de rijksbegroting voor 2019 is extra geld gereserveerd voor zorg en onderwijs, respectievelijk 5 miljard euro en 831 miljoen. Dat liet het kabinet weten op Prinsjesdag.

Kwart gemeenten doet aanvraag fonds

Bijna een kwart van de gemeenten heeft een aanvraag ingediend bij het Fonds tekortgemeenten. Dit meldt Binnenlands Bestuur.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.