• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws uit de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neem dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

Helft leerlingen praktijkonderwijs haalt diploma

Van de leerlingen die in 2013 het praktijkonderwijs verlieten, is ruim de helft na drie jaar er toch in geslaagd een diploma te halen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Burgemeester Krikke wil vaker huisverbod

Bij huiselijk geweld moet vaker een huisverbod worden opgelegd. Als slachtoffers zelf geen aangifte durven doen, moet de politie sneller zaken doorspelen aan het Openbaar Ministerie. Daarvoor pleit de Haagse burgemeester Pauline Krikke in de Volkskrant.

Inspectie: Hoenderloo Groep handelde niet adequaat

De Hoenderloo Groep heeft onvoldoende adequaat gehandeld in de casus van een jongere die in februari 2017 op een gesloten groep suïcide pleegde. Dat is het oordeel van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

'Gemeente, geef professional meer ruimte'

Gemeenten moeten aanbieders en professionals meer ruimte bieden om samen met kinderen, jongeren en ouders oplossingen te vinden voor hulpvragen. Dat is een aanbeveling van negen beroepsverenigingen op basis van een enquête onder bijna duizend professionals.

Accare doet aangifte tegen tabaksindustrie

Accare doet aangifte tegen de tabaksindustrie. Met deze stap sluit de organisatie voor kinder- en jeugdpsychiatrie zich aan bij de lopende strafzaak die advocaat Bénédicte Ficq in 2016 aanspande tegen vier tabaksfabrikanten.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.