• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws uit de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neem dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

Miljoenen extra voor zelfmoordpreventie

Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS stelt twee miljoen euro extra per jaar beschikbaar om het aantal zelfmoorden en zelfmoordpogingen terug te dringen. Dat laat hij weten in een brief naar de Tweede Kamer.

Financiële steun voor koplopers cliëntondersteuning

Veertien koplopergemeenten die werken aan de vernieuwing van de onafhankelijk cliëntondersteuning krijgen van minister Hugo de Jonge 2,7 miljoen euro om hun plannen te realiseren. In totaal stelt De Jonge deze kabinetsperiode 55 miljoen euro beschikbaar voor cliëntondersteuning, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Maatwerk in onderwijstijd voor leerlingen

Maatwerk in onderwijstijd wordt per 1 augustus mogelijk voor leerlingen die door psychische of lichamelijke beperkingen tijdelijk of gedeeltelijk niet naar school kunnen. Dat meldt de Onderwijsinspectie.

Kabinet wil Wajonger stimuleren in werk en studie

De inkomensondersteuning voor Wajongers wordt zo aangepast dat zij er altijd financieel op vooruit gaan als ze meer gaan werken. Ook moeten zij hun volledige uitkering behouden als ze gaan studeren. Dat zijn twee van een reeks maatregelen die staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer.

Verblijf op leefgroep korter na gezinsgericht werken

Kinderen verblijven korter op gesloten leefgroepen en keren vaker terug naar huis als hulpverleners gezinsgericht werken. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ZonMw-programma Longitudinale effectmonitor JeugdzorgPlus.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.