• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Nieuws over de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neemt u dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

E-mailadres:

Programma congres Jeugd in Onderzoek staat online

Het programma van Jeugd in Onderzoek is bekend: twee internationale sprekers, ruim veertig deelsessies en volop gelegenheid om te netwerken. Meld u snel aan en kies de deelsessies van uw voorkeur. Het thema van het congres op maandag 13 maart 2017 is 'Werken met het beste bewijs'.

Inspraak gemeentelijk jeugdbeleid slecht geregeld

De helft van de gemeenten biedt inwoners beperkte of geen ruimte voor inspraak in het gemeentelijk jeugdbeleid. Dat blijkt uit onderzoek waarover Binnenlands Bestuur bericht.

Leerkracht kan pesten niet voldoende terugdringen

De leerkracht is niet deskundig genoeg om het pesten daadwerkelijk aan te pakken, terwijl de rol van de leerkracht juist bepalend is voor het aantal gepeste kinderen in de klas. Dat concludeert Beau Oldenburg op basis van onderzoek waarop zij 19 januari promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

SlimSlapen is effectief volgens goede aanwijzingen

De interventie SlimSlapen is door de Erkenningscommissie Interventies erkend als 'effectief volgens goede aanwijzingen'. SlimSlapen is een behandeling tegen slapeloosheid voor jongeren.

Meer voorlichting nodig over werkwijze Veilig Thuis

Pedagogische medewerkers hebben meer voorlichting nodig over de werkwijze van Veilig Thuis. Dat is een aanbeveling van de GGD Amsterdam na onderzoek naar het effectiever inzetten van de meldcode in de kinderopvang.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.