• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Nieuws over de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neemt u dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

E-mailadres:

Ans van de Maat nieuwe voorzitter directie Nederlands Jeugdinstituut

Op 1 mei treedt Ans van de Maat aan als voorzitter van het directieteam van het Nederlands Jeugdinstituut. Met Van de Maat haalt het instituut een bevlogen bestuurder in huis met ruim dertig jaar ervaring in de jeugdsector. Als bestuurslid van Jeugdzorg Nederland en bestuurder van Intermetzo was en is zij een belangrijke samenwerkingspartner van het Nederlands Jeugdinstituut.

Goed onderbouwde interventie voor aanstaande ouders

'Zwanger, bevallen, een kind' (ZBK) is een cursus om  fysieke, psychische en psychosociale problemen bij ouders, die een kind verwachten, te voorkomen of te verminderen. De Erkenningscommissie Interventies heeft de interventie beoordeeld als goed onderbouwd.

Interventie ROC Aanvalsplan is goed onderbouwd

De Erkenningscommissie Interventies heeft de interventie ROC Aanvalsplan erkend als goed onderbouwd. Het ROC Aanvalsplan is een integrale interventie om het middelengebruik onder studenten van het ROC terug te dringen.

'Verbetering jeugdhulp nog ver weg'

De transformatie van de jeugdhulp heeft na twee jaar haar doelen nog niet bereikt. Op korte termijn zijn dringend maatregelen noodzakelijk, schrijven vier brancheorganisaties voor jeugdhulp in een brief aan de Tweede Kamer.

Kamer stemt in met voorstellen verbetering opvang

De Tweede Kamer stemde 21 februari in grote meerderheid vóór twee wetsvoorstellen van minister Lodewijk Asscher van SZW over het verbeteren van de kwaliteit van de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.