• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws over de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neemt u dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

E-mailadres:

Toename van aantal beschermingsonderzoeken

De Raad voor de Kinderbescherming heeft in 2016 bij meer kinderen onderzocht of zij bescherming nodig hadden. Ruim 16.000 keer is een zogenaamd beschermingsonderzoek uitgevoerd. Dat is een lichte stijging ten opzichte van voorgaande jaren.

Kind stapt vaker zelf naar Kinderombudsman

Steeds meer kinderen nemen contact op met de Kinderombudsman. In 2016 meldden zich 327 kinderen en jongeren met een vraag, een hulpverzoek of een klacht bij de Kinderombudsman; twee keer zo veel als in 2015. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Kinderombudsman, dat op 19 april is gepubliceerd.

Inkoop jeugdhulp Limburg wordt resultaatgericht

De gemeenten Leudal, Nederweert en Weert kopen vanaf 2018 jeugdhulp en Wmo-dagbesteding en -begeleiding resultaatgericht in. Het beoogde resultaat spreken de hulpaanbieder en de cliënt met elkaar af. Dat schrijft Binnenlands Bestuur.

Nederlandse leerling voelt zich thuis op school

Nederlandse leerlingen van 15 jaar zijn tevreden met hun leven en presteren goed op school. Nederland staat daarmee met Zwitserland en Finland in de top 3. Dit blijkt uit het driejaarlijks onderzoeksrapport PISA dat staatssecretaris Sander Dekker van OCW op 19 april heeft aangeboden aan de Tweede Kamer.

Veldraadpleging voor evaluatie Jeugdwet begint

Een team van onderzoekers is eind 2016 begonnen met de eerste evaluatie van de Jeugdwet. Die evaluatie komt op een vroeg moment. De uitvoering van de Jeugdwet is ingewikkeld en stelt alle betrokkenen voor vragen die in veel gevallen nog niet afdoende beantwoord zijn. Daarom zal deze evaluatie geen definitief oordeel geven over de werking van de Jeugdwet. Het doel is vooral om de ontwikkelingen die in gang zijn gezet - positief of negatief - zichtbaar te maken.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.