• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws over de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neemt u dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

E-mailadres:

GGZ Nederland wil 'marktmeester' voor aanbesteding

Een onafhankelijke 'marktmeester' die kan ingrijpen bij conflicten over tarieven en aanbesteding tussen gemeenten en instellingen voor jeugd-ggz. Daarvoor pleit Veronique Esman, directeur van GGZ Nederland, in een opiniestuk in dagblad Trouw.

Inspectie: Kwaliteit Veilig Thuis verbeterd

Bij 21 van de 26 Veilig Thuis-organisaties is de kwaliteit voldoende. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Kinderen scoren onvoldoende op digitale vaardigheid

Kinderen hebben minder goede digitale vaardigheden dan zij zelf denken. Dat blijkt uit de Monitor Jeugd en Media 2017 van Kennisnet. De monitor brengt de vaardigheden van kinderen tussen 10 en 18 jaar in kaart.

Ambulante interventie Gezin Centraal erkend

Gezin Centraal is door de Erkenningscommissie Interventies erkend als goed onderbouwd. De interventie is gericht op kinderen van 0 tot 18 jaar met ernstige tot zeer ernstige opvoed- en opgroeiproblemen en hun gezin.

Onderzoek naar kosteneffectiviteit kan beter

De jeugdzorg kan dezelfde methoden gebruiken om de kosteneffectiviteit van een interventie te bepalen als de gezondheidszorg. Dat concludeert Hester van Eeren uit onderzoek waarop zij op 15 november promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.