• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Nieuws over de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neemt u dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

E-mailadres:

SER: Bestrijd armoede bij kinderen anders

Het beleid voor de bestrijding van kinderarmoede is niet effectief en moet anders. Dat stelt de Sociaal-Economische Raad (SER) in het vandaag verschenen advies ‘Opgroeien zonder armoede’ aan het aankomende kabinet.

Zeven steden experimenteren samen met veiligheid

In het project City Deal Zorg voor Veiligheid in de Stad experimenteren zeven steden met nieuwe samenwerkingsvormen binnen het sociale domein en het veiligheidsdomein, om criminaliteit en overlast aan te pakken.

BJ Limburg informeert huisarts over maatregel

Bureau Jeugdzorg Limburg gaat standaard huisartsen inlichten als voor een patiënt een kinderbeschermingsmaatregel is uitgesproken. Dat meldt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten op haar website.

Kaleidoscoop effectief volgens eerste aanwijzingen

De Erkenningscommissie Jeugdinterventies heeft het vve-programma Kaleidoscoop erkend als effectief volgens eerste aanwijzingen. Kaleidoscoop is een educatief programma voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar, gericht op het vergroten van de onderwijskansen van kinderen in achterstandssituaties.

Brabant: Aanpak kindermishandeling schiet tekort

Het onderzoek na een melding over kindermishandeling duurt te lang. Dat stelden 27 Brabantse wethouders in het onderzoeksprogramma De Monitor, dat op 19 maart werd uitgezonden.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.