• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws over de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neemt u dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

E-mailadres:

Convenant lost problemen woonplaatsbeginsel op

Jeugdregio's pakken via een convenant met onmiddellijke ingang de grootste administratieve problemen aan die ontstaan door het zogenoemde woonplaatsbeginsel, totdat per 1 januari 2019 de wettelijke vereenvoudiging hiervan in de Jeugdwet ingaat. Dat maakte de VNG 21 juli bekend.

Kleur 'Buiten de lijntjes' in de Week van de Opvoeding

Wat is een goede opvoeding? Hoe geef ik als professional passende zorg en ondersteuning? Van 2 tot en met 8 oktober vindt de Week van de Opvoeding plaats. Opvoeden gaat niet altijd vanzelf en kan best lastig zijn. Ongeveer een kwart van de ouders maakt zich wel eens zorgen over de opvoeding en de helft hiervan voelt zich regelmatig tekortschieten. Soms zitten de oplossingen in onverwachte hoek en loop je daar tegenaan door 'buiten de lijntjes' te kleuren. Want iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal en eigen behoeften, niemand hoort in een hokje. Kleurt u dit jaar ook buiten de lijntjes? Meld uw activiteit aan, zo kunnen ouders en medeopvoeders uw bijdrage beter vinden.

Tools voor slim en reflectief werken in de wijk

Wijkteams spelen een belangrijke rol bij het waarborgen van de veiligheid van kinderen binnen een gezin. Om die rol te kunnen vervullen hebben professionals binnen het wijkteam wel voldoende toerusting en ondersteuning nodig. Het Nederlands Jeugdinstituut helpt daarbij met een nieuwe set tools voor slim en reflectief werken in de wijk. Met deze tools kom je erachter wat goed gaat binnen het team en welke aspecten nog aandacht vragen.

Extra geld armoedebestrijding niet voor 18-plussers

De extra 85 miljoen euro voor armoedebestrijding voor kinderen tot 18 jaar is daar specifiek voor bedoeld. Gemeenten mogen het geld niet inzetten voor andere projecten of doelgroepen, zoals arme 18-plussers. Dat benadrukt staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW) in een brief aan de Tweede Kamer.

Inspecties: Cliënten weg bij zorgboerderij Polböske

Cliënten van de zorgboerderij 't Polböske in Enschede moeten uiterlijk op 21 juli worden overgedragen aan een andere zorgaanbieder. Dat hebben de Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg besloten.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.