• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws over de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neemt u dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

E-mailadres:

'Houd zicht op moeder en kind na vertrek uit opvang'

Het ontbreken van continuïteit in zorg en ondersteuning is een risico voor terugval in problematiek en voor de veiligheid van moeders en kinderen die de vrouwenopvang verlaten. Dit concludeert Toezicht Sociaal Domein/Samenwerkend Toezicht Jeugd (TSD/STJ) in het rapport 'Moeder en kind verlaten vrouwenopvang: (wie) is dat een zorg?'.

Praktische hulp beste ingang voor uitgebuite jongens

Jongens die seksueel worden uitgebuit zien zich vaak niet als slachtoffer en hebben vooral behoefte aan praktische hulp. Dat is een conclusie uit onderzoek naar jongensslachtoffers van seksuele uitbuiting en binnenlandse mensenhandel, uitgevoerd door Regioplan.

Kwaliteitsmonitor opvang gaat naar Sardes en UU

De Kwaliteitsmonitor voor de kinderopvang gaat van het Nederlands Consortium Kinderopvang Onderzoek (NCOK) naar Sardes en de Universiteit Utrecht. Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekendgemaakt.

Weinig zicht op besteding budget passend onderwijs

Het is onduidelijk waar scholen het extra geld voor passend onderwijs aan besteden en welke resultaten zij bereiken. Dit stelt de Algemene Rekenkamer in haar rapport Resultaten verantwoordingsonderzoek jaarverslag OCW 2016.

Wachttijden jeugd-ggz zijn te lang

De helft van de ggz-instellingen hebben te lange wachttijden, vooral voor de jeugd. Dit blijkt uit een inventarisatie door onderzoeksbureau MediQuest onder alle instellingen voor geestelijke gezondheidszorg.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.