• WERKEN AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR
Actueel

Nieuws over de jeugdsector

Wilt u wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de jeugdsector? Neemt u dan een gratis abonnement op Nieuwsbrief Jeugd.

E-mailadres:

Onderzoek naar werkende factoren van innovaties voor- en vroegschoolse educatie

Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) gaat vanaf september dit jaar meewerken aan een driejarig onderzoek naar het effect van innovaties in de voor- en vroegschoolse educatie (vve). Het onderzoek heeft als doel de kwaliteit van vve te verbeteren. Het onderzoek wordt uitgevoerd samen met het Kohnstamm Instituut, KBA Nijmegen en Vrije Universiteit Amsterdam en betreft de innovatiecentra vve van vijf gemeenten: Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Heerlen en Leiden.

Basic Trustmethode is effectieve interventie

De Basic Trustmethode voor kinderen met hechtingsproblemen is door de Erkenningscommissie Interventies herbeoordeeld en erkend als effectief volgens eerste aanwijzingen.

Druten spreekt zorg uit over taken huiselijk geweld

Wethouder Sjef van Elk van de gemeente Druten maakt zich zorgen over de middelzware taken die eerder onder Veilig Thuis vielen. Volgens hem beschikken zijn ambtenaren van het Sociaal Team niet over de deskundigheid om deze kwesties van huiselijk geweld te behandelen. Dat meldt de Gelderlander.

Melders van klachten verwachten meer van inspectie

Mensen die een melding doen bij de Inspectie Jeugdzorg weten niet wat daarmee gebeurt en wat de melding uiteindelijk oplevert. De verwachtingen van de melders komen niet overeen met de taken van de inspectie. Dat blijkt uit onderzoek van het NIVEL.

Onderzoek naar hulp loverboy-slachtoffers

De Inspectie Jeugdzorg begint een onderzoek naar zorgaanbieders die hulp bieden aan slachtoffers van loverboys en mensenhandel. Het onderzoek richt zich op de kwaliteit van de gespecialiseerde jeugdhulp.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.