• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Mediaopvoeding

Televisie, internet en andere media spelen een steeds grotere rol in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Media kunnen het leren ondersteunen, maar ook risico’s met zich meebrengen. Begeleiding door ouders of verzorgers is daarom van groot belang, zodat kinderen leren om bewust om te gaan met de media.

Onbeperkt internet

Inspiratieboekje

Hebben ouders nog wel invloed op wat kinderen en jongeren online doen? Is dat überhaupt nodig? Hoe zit dat nou precies met sexting en wat moet je als ouder vinden van al die beeldschermen die aan staan tijdens het huiswerk? Op deze en heel veel andere vragen, geven ouders zelf antwoord in het inspiratieboekje Onbeperkt internet.

Inspiratieboekje Onbeperkt internet 
Van de Family Factory in samenwerking met het Nederlands Jeugdinstituut, Stichting Opvoeden en Mediawijzer.net.

Media en kinderen met een LVB

Tijdens het minisymposium 'Mediawijsheid en digitalisering, doelgroep LVB' is de publicatie ‘Media en kinderen met een LVB’ overhandigd aan Simone van Ruth (Raad van Bestuur MEE Samen).

Het Nederlands Jeugdinstituut onderzocht in opdracht van Mediawijzer.net wat nodig is om kinderen met een licht verstandelijke beperking beter te betrekken bij mediawijsheid. Dit is van belang omdat het een kwetsbare groep betreft. Maar ook kunnen juist deze kinderen profiteren van de mogelijkheden die (nieuwe) media bieden.

Toolbox Mediaopvoeding

Download of bestel de complete toolbox voor professionals om ouders te ondersteunen bij vragen over mediagebruik van kinderen van 0 tot en met 18 jaar.

Vragen?

Peter Nikken is contactpersoon.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.