• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Implementatie

Het is niet altijd makkelijk om een verandering succesvol te implementeren. Dit dossier biedt kennis over implementatie en helpt u op weg bij het vinden van een passende aanpak.

Implementatiewijzer

De implementatiewijzer biedt voor elke stap in de verandering informatie over wat werkt, handige verandermethoden en het ondersteuningsaanbod van het Nederlands Jeugdinstituut. Bovendien is er voor elke stap een korte test met tips.

Save the date: Week van de Implementatie

Week van de ImplementatieHoe implementeer je een interventie succesvol op alle basisscholen in Nederland? Wat is de beste manier om over te gaan naar zelfsturende teams? Hoe verbeter je als organisatie of gemeente het inkoopproces?

Noteer de week van maandag 16 januari tot en met vrijdag 20 januari 2017 alvast in je agenda. En denk alvast na welke activiteit je zelf kunt organiseren.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief via implementatie@nji.nl. Of kijk op www.weekvandeimplementatie.nl.

Advies en ondersteuning

Implementatienetwerk

Het Nederlands Implementatie Collectief (NIC) is een netwerk voor het delen van kennis over effectief implementeren in de jeugdhulp en de publieke gezondheidszorg.

Adviseurs

Onze implementatiedeskundigen kunnen met u meedenken tijdens een implementatietraject.

LeCo-wijzer

De Leer- en Communicatiewijzer helpt u bij het kiezen van de juiste aanpak voor een verandering die u wilt realiseren.

Inzet van netwerken

In het artikel 'Inzet van netwerken' in het tijdschrift Kwaliteit in Zorg (KiZ) belichten deelnemers aan het Nederlands Implementatie Collectief het belang van nationale en internationale samenwerking en uitwisseling om de kennis over evidence-based implementeren te vergroten. Ook roepen zij nationale en regionale beleidsmakers op om implementatienetwerken moreel maar ook financieel te ondersteunen.

Vragen?

Nienke Foolen is contactpersoon.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.