• HET NJi WERKT AAN DE KWALITEIT
  • VAN DE JEUGDSECTOR

Beslissen over hulp

Ouders en kinderen met vragen of problemen komen vaak terecht bij professionals van een Centrum voor Jeugd en Gezin of een wijkteam die gezinnen hulp bieden of specialistische hulp inschakelen. Deze professionals gaan met gezinnen in gesprek en bepalen samen met hen wat de beste aanpak is. Wat speelt er in het gezin? Waar heeft het gezin vragen over of behoefte aan? Welke hulp is er nodig? En kan die hulp in het gezin plaatsvinden of plaats je een kind uit huis?

Samen beslissen

Hulpverleners beslissen samen met ouders en kinderen welke hulp nodig is. Hulp is dan effectiever. Lees meer hierover bij Samen beslissen.

NJi Summerschool over werken in de wijk

31 augustus 2017

De Summerschool van het Nederlands Jeugdinstituut geeft tijdens de zomer een aantal workshops voor professionals in buurt- of wijkteams over actuele thema’s rondom werken in de wijk, zoals aansluiten op basisvoorzieningen, ruimte voor de professional en leren veranderen in je werk.

Leer en reflecteer wanneer de zon schijnt (of als het regent): schrijf je nu in voor een workshop of een hele dag op 31 augustus: www.nji.nl/summerschool

Samen beslissen - het kan en het moet

Met de nieuwe richtlijn 'Samen met ouders en kind beslissen over hulp' in de hand beslissen gezinnen en hulpverleners voortaan echt samen over hulp, hoopt Cora Bartelink.

Stappen samen beslissen over hulp

Hoe komt een professional tot een beslissing over benodigde hulp? Volg de stappen.

Vragen?

Cora Bartelink is contactpersoon.

NJi gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.